28 Aug 2010

Τα δεδομένα της εποχής απαιτούν εξωστρέφεια



Τελευταία Κυριακή του Αυγούστου και καλό είναι όλοι μας να το πάρουμε χαμπάρι… ΤΕΛΟΣ και το φετινό καλοκαίρι. Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Μπόλικη δουλειά έπεται για το φετινό φθινόπωρο και χειμώνα, με το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον και τις «ψυχολογικές» επιρροές / παρεμβολές από το εξωτερικό και κυρίως από την Ελλάδα, να δημιουργούν ένα «περίεργο» κλίμα το οποίο όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Το έχουμε επισημάνει σε διάφορες περιπτώσεις από τον Νοέμβριο του 2008, οπόταν και ξεκίνησε αυτή η τακτική μας επαφή, μέσω αυτής της στήλης, πως σε μια δύσκολη περίοδο, είτε βασιζόμενη σε πραγματικά ή «πλασματικά» στοιχεία, η επικοινωνία αποτελεί το Α και το Ω στη διαδικασία της αντιμετώπισης / ανάκαμψης. Για κάποιους η καλύτερη πρακτική είναι η επίθεση, για κάποιους άλλους το ακριβώς αντίθετο, ωστόσο, εναπόκειται στον κάθε έναν από εμάς να εισακούσει το προσωπικό του ένστικτο και να οδηγηθεί στα δικά του συμπεράσματα.

Η «εικόνα» μιας επιχείρησης οφείλει να συμβαδίζει με τα δεδομένα της εποχής, και από τη στιγμή που η πρακτική που ακολουθείτε σήμερα και είναι αποδεκτή, χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και εξωστρέφεια, καλό είναι όλοι να αφήσουμε κατά μέρος τις απαρχαιωμένες πεποιθήσεις και να μπούμε δυναμικά στο «παιχνίδι», έτσι όπως το επιβάλλει η νέα τάξη πραγμάτων.

Απευθυνόμενος στους διστακτικούς επιχειρηματίες… Έχετε σκεφτεί τα πλεονεκτήματα που θα μπορούσε να επιφέρει στην επιχείρηση σας η διαμόρφωση ενός επικοινωνιακού πλάνου, βασιζόμενο σε σωστές βάσεις και με τη βοήθεια των ειδικών, δηλαδή των εξειδικευμένων εταιρειών δημοσίων σχέσεων; Έχετε αναζητήσει παραδείγματα άλλων εταιρειών στην Κύπρο ή στο εξωτερικό για να διαμορφώσετε μια καλύτερη εικόνα; Είτε είστε μια μεγάλη επιχείρηση (οικογενειακή ή μη), είτε μια μικρομεσαία επιχείρηση, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, η επικοινωνία έχει αποδείξει εδώ και αρκετά χρόνια, πως μπορεί να αναστρέψει αρνητικές καταστάσεις, βάζοντας τα δεδομένα σε μια τροχιά ανάκαμψης. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το ψάξετε (απλά και ξεκάθαρα). Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι πιο προοδευτικοί και «ανοικτοί» σε νέες προκλήσεις και πρακτικές έχουν πάντα το πάνω χέρι. Τα δεδομένα πλέον είναι εκεί και τα πλεονεκτήματα εμφανή.

Καλό φθινόπωρο σε όλους!